Усещаш ли го чудото повратно,
което извисява, храни и издига!?
Безумник кой е – безвъзвратно
топи приятеля – в интрига…
Твориш ли, си имотен, значи,
не ще загубиш в грижите посока,
духът ти величав, грамотен крачи
над пропастта суетна и дълбока.
Вандалщината днес е бреме,
но с теб не се поддаваме, нали!?
Вандалите от нас отнемат
коли и къщи, а… сълзи?…
Едва ли се гордеят с разум
да търсят някъде дълбоко.
Но… стига със рекламен шум,
че чака ни „поле широко”!
Протягам ти десница с упование,
до теб заставам силна на рубежа.
Какво тук значат власт и съзерцание?
Превратностите аз ще отбележа!
09.09.2009г.
© Мери Попинз Все права защищены