Като че нещо акъла ми е взело -
аз напоследък малко позабравям.
Лани ходих до съседното село
и една стана, ще ви разправям:
На сгледа бях, търсих снаха:
оправна, работна и да е умна.
Момиче харно избрах за сина
от добър род и сладкодумна.
Ми да я искам, ама пусти имена
едно такова звучеше като цвете.
Камелия или не, май бе Лиана,
а не, не беше ни едно от двете.
Лилия, Цвета или май Жасмина
има много цветни женски имена.
Нещо беше като расло в градина,
ох, не помня, брей пуста старина.
Питах в село за най-умната мома
изгора имала, другоселка станала...
Леле прибирам се, пък тя у дома.
Е оказа се, на сина ми пристанала.
(а)
© Анета Саманлиева Все права защищены
сега съм се пристрастила
към акростиховете.
Поздрав и усмивка за теб.
(Погледна ли нещата които ти посочих?)