12 июн. 2011 г., 11:32

Усмихнато 

  Поэзия » Другая
806 0 2
В този поглед на ловец,
преизбродил степовата пустош,
скрил си дъх далечен на синчец
и ухаеш ми на лято всъщност.

Първо си помислих, че си викинг...
Чай не пиеш, а ядеш ли борш?
Някаква особена порода скитник -
между лъв, орел и морж.

За теб пък аз съм странна, чудновата,
бъбривичко кафенце три в едно,
стрела от лък към тайна непозната,
домашно кексче, хубав филм, перо.

... Какво сме всъщност има ли значение,
не мога да те питам нищо днес.
Но ако в теб си чул мелодия,
ще се опитам да напиша текст.

... А утре усмихни се с ъгълчетата покрай очите.
Разпръскай смях и поклати глава.
Усмихни се през прозорците и зад стените.
Остави по мен усмихната следа.

... И сигурна ще съм, че сме усмивки...
И малко други, и какво от това...
Дали не съм най-простата щастливка -
усмивка щом е моята съдба...

© Алида Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??