26 дек. 2008 г., 19:31

"Усмихни се" 

  Поэзия » Другая
525 0 1

... И в сивотата на бялата къща се вглеждат.

С уста натежала "сбогом" не могат да кажат

на своето минало. Бъдеще скрито и плашещо,

не зарад друго, а просто за туй,

че няма да има картина отново рисувана.

 

Спомени вехнат във времето,

 в главите се сблъскват ехтежи от мисли.

И сътворяват думи чудати в минало време,

грешки повтарят,  минали грешки, нарочно,

за да очистят душите си.

 

 ... И започват пак да творят усмивки

от своето минало. А бъдеще нямат,

то отдавна залязло е. Но някак го дирят край себе си,

не зарад друго, а просто за туй,

че без него са празни и да рисуват не могат.

 

© Криста Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • тъжни са думите ти...
    усмихни се и на бъдещето, мила Татяна...
    светли и топли празнични дни пожелавам...Бъди щастлива!
Предложения
: ??:??