Усмихни се, Тъга,
изхвърли тези дрехи кафяви,
вън е пролет сега
и модерен е цвят на тинтява.
Птици вият гнезда
и застилат ги с обични песни,
виж изгрява дъга
и ти маха, не е ли чудесно.
Ти си муза една
денонощна на всички поети,
усмихни се, Тъга,
дай почивка на клетите.
© Ивон Все права защищены
Музо сънлива!
Музо, Тъга....