Усмивка
Дарявам ти една усмивка
Първата.
За днес.
Откраднах я от полумъртвите дървета,
протегнали ръце за мъст,
от слънцето,
от първите лъчи.
Все още под завивката
от плуващи мъгли.
Дарявам ти я - първата!
И нека има още много през деня,
да мога и другите да ти даря.
© Мариета Все права защищены