С усмивка ведра посрещни зората,
започвай с радост всеки нов ден.
Усмихвай се, да заблести искрата
и да прогониш вятъра студен.
Усмихвай се, когато ти се плаче,
усмихвай се, когато те боли,
дори да си останал без пукнато петаче
усмихни се, неволите заобиколи.
Когато камък тегне на сърцето,
сълзите си изтрий и се засмей.
Усмивката ти ще се отрази в езерцето,
душата ти ще се стопли и като песен излей.
В усмивката се крие и любовта,
като малко разцъфнало цвете,
скрито дълбоко в дебрите на нощта,
но с поглед отправен към върховете.
Усмихвай се, прави го по-често.
Да направим по-добър света.
Да няма място в сърцата сенчесто,
усмивката да съживи цвета.
© Лорита Все права защищены