Устрем
Дълбоко под напукания грим,
под пластове боляща, жива плът,
усещам тътена неумолим
от извор, който си пробива път.
Безумно влюбен и неудържим,
ще впия корени във твойта глъб!
Ще смачкам вечността във миг един!
Вода си ти, а аз съм жаден дъб.
© Петър Варчев Все права защищены
Невероятен финал! (не само заради това, че съм пристрастна)