Утринен контраст
Будилникът отново звъни ли, звъни,
има желание с гласа си да те ободри.
А ти се мръщиш, ругаеш, недоволен и сърдит.
На будилника му липсва срещу твоя удар щит.
А колко по-лесно се осъществява забава
в ранни зори – за тонус, наслада.
Една усмивка, топла дума, нежна песен
и денят ти ще бъде сто пъти по-лесен.
Зарадвай се, щом отвориш ти очи,
на топлите, галещи слънчеви лъчи.
Понеси се на крилата на новия ден!
Щастието грабни и задръж го в плен!
© Адриана Все права защищены