Дали сте чули песента
Която пее утринта,
В гората, след дъжда ?...
Пригласят й със красота
Звънтящи струни-стъбълца,
Цветя, трева...
Видели ли сте как елите,
С разкошни рокли от иглици,
Танцуват с птици ?...
Усетили ли сте в косите
Дантелен вятър да се вплита
До ненасита...
Улавяли ли сте във длани,
Роса като небесна манна,
Благоуханна ?...
В очите влажни на елени,
Били ли сте секунда взрени-
И запленени ?...
Дали от дъбове вековни,
Били сте пазени грижовно
Жертвоготовно ?...
Ако не сте били – идете,
И мислите си осветете –
На Бог в нозете !...
25.06.2006
Търговище
© Дидислава Все права защищены