25 янв. 2009 г., 08:42

Увехнала млада 

  Поэзия
425 0 0
Свежи капки спускаха се по листата 
и уханието на росата се дължеше.
Девойка спускаше се край реката,

млада и унила беше.

 

Сълзи търкулваха се по лицето,
попиваха във дългите коси,
а тя спускаше се към дерето
отчаяна, тревожна

                и трепереща дори.

 

Погледът й тъжен и самотен
се прониза бавно в мен
и след този миг злокобен

аз останах ледено студен.

 

Долу, там в бездънното дере,
лежеше младата девойка.
Втренчила очи във синьото небе,
неподвижна и спокойна... 

© Георги Бъчваров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??