Не, не бихме повторили
стъпките си със теб.
И по същите улици
няма да минем.
Не ще тичаме голи
нехайно в дъжда.
Вместо туй – с дъждобран -
да не би да настинем.
Ти не би разрешил
да вървя през снега
със сандали обута, нали?
Ще ме пазиш.
Обещай, че не ще си отидеш,
дори да сгреша,
та дори и неволно
да те карам да плачеш!
© Павлина Гатева Все права защищены
Поздрав!