Животът ти
сега се мръщи.
Отдавна
караш я на пости.
На празната
софра във вкъщи
ти идват
ненадейно гости.
На Господ ли
ще се заканиш
или сълзица
ще пророниш?
Че срамно
е да ги поканиш,
а трудно е
да ги изгониш...
© Никола Апостолов Все права защищены