4 февр. 2008 г., 16:21

В болката е силата 

  Поэзия » Гражданская
663 0 10
Потъваме надолу, в тъмнината,
и виждаме невинни имена,
и казваме си: "О, времена, о, нрави"-
с утеха повярвали, на ниска цена...

А там, с усмивка те наказват ни,
повличат ни тягостно, с помийна тъга,
без срам, без взлом надничат в пазвите,
а ние бездушно роним свойта сълза...

Човек живее всеки миг наяве,
но пак притиснат е от лабиринт,
заблуди милиони, що да прави!?
По-силен е със болка в тоз абсурден свят!

Дори да е в жадувана планета,
без блянове завръща се и не щастлив,
със чувства наранени от несрета...
Но с Богоподобие, тъй различим!

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??