25 окт. 2010 г., 20:46

В болката се раждат стиховете 

  Поэзия
871 0 7

В болката се раждат стиховете

Изстрадала съм всяка своя дума,

не съм се жалвала, не съм се примирила.

Оставам себе си, не искам да съм друга,

да бъда силна – затова съм се родила.

Открих, че много малко струва

болката в душите ни, отвътре.

Един пристига, друг пък се сбогува,

а времето едва-едва се тътри.

Избрах да бъда силна и сурова

(добрата същност хората я газят),

престанах да съм мила и угодна

(които искат, нека да ме мразят!).

Утехата открих я във перото,

то не ме предава и презира.

Когато пиша, вярвам във доброто

и смисъла тогава го разбирам.

И ако трябва днеска да избирам

дали да възкреся добрата в мене,

тогава ще ви кажа: "Забравете!",

добрата в мене страда дълго време...

А в болката се раждат стиховете!

© Деница Красимирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??