7 дек. 2017 г., 11:19

В черен петък 

  Поэзия
282 0 0

Купих си "Черен Петър",

в един черен петък,

от един черен Педро.

(Някои му викаха - негро).

Опита се да ме заубеждава,

че всичко си заслужава

в тази (наша) държава.

Видях, че не е прост,

казах му, че съм гост

и му зададох въпрос:

Белият петък кога е?

Мислех, че ще гадае,

а той казва "Не зная!".

Тази игра съм играл.

Гледа ме онемял.

Май ме е разбрал,

че няма петък - бял.

Всичко е далавера

и не започва от вчера.

Падна ми търпомера

и исках да го замеря.

Зная, че двата крака,

различни са на лъжата,

ама тоз да ме мята!...

Вика ми, че е грешка

тази зачернена смешка

(мъчи се по човешки).

Щом не цениш ми парата,

плюл съм ти във сурата

казах (но плюх на земята).

Тоя мълчи и трепери,

че знае цената от вчера.

Мамка им кожодери.

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??