Илюзионен глад душите ни изпива,
стаен във всички тънки сетива...
Илюзия, илюзия и - "Вива!",
а ти не си щастливец от това,
факире щатен, клоуне признат.
На този свят привикнахме с измама -
колосана, блестяща, разцъфтяла...
Та ти си най-нещастен в тази зала -
измамен подражател на имама...
Но ето - краят на сеанса наближава...
Да нямаш собствена илюзия - е крах!...
А... може би и ти се заблуждаваш,
че си щастлив сред този купен смях?...
Ванилин Гавраилов
© Ванилин Гавраилов Все права защищены
Поздрави!