5 мар. 2015 г., 22:53

В дълбокото на утринните изгреви 

  Поэзия
534 0 3

Далечно минало

от болки сътворено,

 

слана, с предвкусие

на дъжд.

 

Камбани ронят тихи спомени

в молитвен унес

пръсти вплели в Богослов.

 

В сълзите на очите сведени,

в сърцата на утихнал зов,

 

прекършени, събудени

от спомени,

 

камбанено препускаме

в един живот!

 

Копнееем да  докоснем

 светлината,

с телата си да вкусим

сладостта,

 

душите осветени в утрото

на думите разгръщат радостта.

 

Калени, каменни,

обичащи,

в дантели вплитаме,

дантелени слънца,

 

и капчици от изгреви

 лазурени - в небето озари звезда.

 

 

 

© Ирена Велинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??