2.
Взела курс към своя остров,
уж честта си да спаси.
Върнала се гола-боса...
Но в Елада мъж красив
запленил я със сиртаки!
"Боже, как ми се живей!"
Пък платното ще почака...
Къде си мили,Одисей?!
А героят наш от Троя
плувал,ходил изнурен-
към Итака той пребродил
романтично нощ и ден!
Сетил се,че Пенелопа
има нужда от платно;
взел,че духнал към Европа
и отишъл във Лион.
Гледал,търсил и намерил
нещо лъскаво и шик!
Потрудил се, но бил уверен,
че ще дойде сгоден миг.
Поогледал той тъкачките:
всички били все от сой!
Но от всички купил трички
за из път. Но кой
да вземе и предвиди,
че ще има съгледвач-
донос той проводил
по пощенския раздавач!
Но героят наш от Троя
пак извадил свеж късмет!
Атина взела, че устроила
пир за слава и за чест...
Следва продължение
© Стойчо Станев Все права защищены
Е,чак пък всичко?При мен думата "всичко " е фикция,както и "нищо ",защото не виждам съдържание в тях.Но не задължавам друг да ги приема подобно.🤔