Напразни мечти и безсрамни копнежи,
пламъкът трябва да бъде спрян.
И хаосът, който подреден не ще бъде,
е някъде звездно разпилян, разпилян.
В глътка от китара
се дави една душа.
Морето е вечно бурно,
бунтува се, бие се срещу света.
Стоновете няма кой да чуе.
Ти вечно в ъгъла ще плачеш,
защото мама е на работа.
Сърцето е двукамерно,
но цяло.
Понякога го чувстваш на парчета.
Това, детето ми голямо, е вината,
вината без утеха.
И както Шекспир – мъдрецът е казал,
че ний сме актьори в тоз театрален живот,
ти повдигни похлупака и виж,
че няма нищо съществено на този свят,
освен ти, твоето лице и грях.
Затова не хвърляй вината на други,
премълчи злата умисъл в теб.
И китарата звучно, съзвездно вземи ти,
за да чуеш света, а и той теб.
© Таня Все права защищены