22 февр. 2014 г., 20:42

В гората 

  Поэзия » Пейзажная
308 0 0

Изтегнах се в гората дива...
А Пролетта край мен цъфти.
В небето синева красива,
край слънцето се настани.

А малко облаче бухлато,
сравнява се сега с Рембранд...
В шубрака пее птиче ято -
възторга птичи е голям!

И аз съм птичка волнокрила,
подготвям се да полетя.
В душата ми напира сила,
да литна аз и да не спра!

Света аз искам да прегърна,
от светли чувста окрилен,
на всички с обич да отвърна,
да е щастлив света край мен!


     1999 г. София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??