26 июн. 2017 г., 11:14

В грохота на мига 

  Поэзия
554 2 12

Ще те чакам 

на другия бряг на живота -

там, където реката

навлиза в скали,

и, набрала енергия,

с буйни потоци.

подкопава, дълбае, залива, руши.

 

Ще те чакам! 

И там ще е "миг преди края"!

Ще ни глътне въртопът.

Вместо въздух вода

ще изпълни гърдите, 

та даже и говор,

даже стон, даже вик 

не ще счупят мига!

 

Триумфирам!

Отново, отново те имам!

Най-последния атом от твойта съдба!

 

Разпиляли,

посяли, 

натежали от минало,

вечността ще ни глътне

в грохота на мига.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??