18 июн. 2021 г., 20:29

В гръб 

  Поэзия » Философская, Гражданская
287 4 10

Под кожата дебела, на злобаря,
навярно има осми слой  – от лой.
Като латерна мъдрости повтаря,
в гласа си влюбен до полуда той.

 

И толкова е хлъзгаво, край него -
как прав успява да се задържи?
Комар досаден, но със слонско его,
подхранвано с интриги и лъжи.

 

Медалите раздава  – все от тиква,
понякога дори е и готов,
да си повярва  – мъдрост го подтиква
всемирен порив искрен за любов.

 

Добре, де, как помията яде се,
дори в копаня златна да е тя?
Горкият май случайно го отнесе –  
на лудата в квартала налетя.

 

Тя има десет котета и куче,
и гълъби и в двете си очи.
Случайно ли на пътя му се случи?
Послушайте – латерната мълчи.

 

И не, че той поука ще си вземе,
защото прекалено май е тъп.
Продукт прогнил на смутното си време,
да можеше пронизал би я. В гръб.

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??