Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.
ТЯ: Не издържам повече, не мога!
Ах, съдбата е така жестока!
СВЕЩЕНИКЪТ: По- спокойно, миличка! Крещиш!
В стаичка за изповед седиш!
ТЯ: Отче мой, простете! Без да искам,
болката си как ли да устискам?
СВЕЩЕНИКЪТ: Явно болката е нетърпима!
Я кажи ми, дъще, що ти има!
ТЯ: Тъй самотна всеки ден се чувствам
и със себе си, със пръсти блудствам!
СВЕЩЕНИКЪТ: Дъще моя, мъж си имаш ти!
С дявола във сговор не бъди!
ТЯ: Мъж ли, отче? Само на хартия!
Във главата му е търговия!
Мислите му в сделките отиват,
лихви и печалби го опиват!
Все е някъде, далеч на път!
Няма време той за мойта плът!
За това съм толкова нещастна
и на дявол палав съм подвластна!
СВЕЩЕНИКЪТ: Не опита ли с молитви ти?
Дяволът от теб да отлети!
ТЯ: И опитах, отче, неведнъж!
Но в представите ми идва мъж,
който е и нежен, и е здрав!
Мускулест е, страстен... и корав!
СВЕЩЕНИКЪТ: Моля те, о дъще!!! Престани!!!
Тук веднага ти се опомни!
ТЯ: Ах, простете ми! Не мога аз!
Щом представя си го, о, завчас
в мен звънченце лудо зазвънява,
взорът ми охотно помътнява
и усещам сладостно чевръсти,
на местенце влажно, мойте пръсти!
СВЕЩЕНИКЪТ: Дяволът със сигурност това е!
Екзорсист е нужен, то се знае!
Болничка си, дъще, без съмнение!
Незабавно трябва ти лечение!
ТЯ: Кой ще ме лекува, отче мой?
Нямам вече сила и покой!
СВЕЩЕНИКЪТ: Не унивай, дъще! Аз съм този,
който избавление ти носи!
Тръгвай, мила! Бързо ти върви,
за лечение се приготви!
С атрибутите ще дойда аз,
екзорсист при теб ще съм до час!
ТЯ: Тръгвам, отче! Знай, ще съм готова!
Вярвам, че ще бъда като нова! ( излиза )
СВЕЩЕНИКЪТ: Трудно ще е, но си заслужава.
Борбата с дявола пак продължава. ( излиза )
© Асенчо Грудев Все права защищены
Със здраве Димо и хубав ден ти пожелавам! Не искам повече да спамя.
Извини ме, Асенчо!