30 нояб. 2018 г., 21:22

В коледния дух 

  Поэзия » Пейзажная
594 0 0

Зимата настъпи и всичко побеля,

зимата пристъпи към прагове и нивя.

Къщите- цели в преспи сняг,

че хората едвам си влизат в тях.

Комините пушат, камините горят,

а дърветата бързат да изгорят.

Децата играят си навън,

и не усещат коледния звън.

Дядо Коледа пристигна с шейна-

подаръците вдигна на мига.

Раздаде им ги той,

и всички бях в застой.

На Гошко падна се меченце,

а на Ана -мъничко мишленце.

И накрая за изненада,

изнесоха серенада.

Помолиха се на боговете

и заспаха в снеговете.

© Дарина Хъмова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??