19 окт. 2009 г., 20:06

В комбина с дявола... 

  Поэзия » Другая
716 0 6

Този път не плаках

на разсъмване-

бях по-силна и от напора

на вятъра в стъклата.

Бях не точно мъжкото момиче,

а жена - в комбина с дявола...

(Не! Не за дявола! Не!)

Бях по-притихнала от него,

че дори дъждът не ме усети.

И като никой път -

по мен не се разплиска.

А и ...луната.

Не бе си тръгнала още.

Бе изпила нощес

пълна чаша с уиски.

И се чудеше накъде

да поеме.

Ти... Не беше отворил очи.

Или...дишаше учестено.

(Сигурно пак си сънувал

...звезди над покривите.)

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??