Мамка му на този ден,
дето в облак ме забули!
Дето пряко срещу мен
ми изстреля тежки хули.
И светкавици безброй
прати той към мойто тяло.
Злобни думи на порой
ме заливаха нацяло.
Но куража си събрах -
в мене сила се надигна.
На минутата разбрах,
че победа ще постигна.
Мълнии събрах на сноп
и ги върнах на Илия.
С думите направих топ
и го хвърлих във килия.
Хулите събрах в торба
и ги върнах на деня си.
Победих във таз борба
чак във края на съня си.
© Никола Апостолов Все права защищены
На жените честитя Прозника 8-ми Март!!!Живи и зддрави!
Поздрави от мен и хубав празничен ден!