В миг на щастие
Красивото в света, човече,
след мъка само се цени.
Преминал трудности безмерни -
за миг на радост малко спри.
И пий от чашата наслада,
награда за безброй беди,
забравил в радост за съдбата,
която в мъка те обви.
Красивото е слязло толкоз ниско -
като мечтание, като копнеж.
Остава само ти да си до мене -
на всичко тука смисъл да дадеш.
© Гергана Спасова Все права защищены