Спя спокойно.
Две кучета ме пазят и се спускат лудо подир всеки шум.
Спя спокойно. Доколкото мога,
Защото страхът си е страх.
Спя спокойно.
Имам пари.
Имам сметка в банката и няколко влога.
Ако днес тръгна да мра няма проблем.
Спя спокойно. Доколкото мога.
Спя спокойно. Като младенец.
Защото имам две ръце и знам, че работата никога не свършва.
Спя спокойно в нощта.
С отворени очи.
И чакам оня момент на прозрение.
Спя спокойно. Стискам ги тия очи.
А понякога толкова тихо е всичко.
Толкова тихо. Като стрела.
Тихо като изповед пред Бога..
Спя спокойно.
А светът се върти
Чудя се какво е - люлка или въртележка.
Спя спокойно като всеки човек.
Спя спокойно.
Доколкото мога.
© Svetoslav Vasilev Все права защищены
"Тихо като изповед пред Бога..
Спя спокойно.
Доколкото мога."