В ОЧАКВАНЕ
Циганско лято в моята есен нахлу
и запали без жалост и прошка листата ù.
Птици отнякъде вдигнаха радостен шум
като стари, пияни след среща приятели.
Вятър извади от джоба си звънка гъдулка
и разтресе сърцето ми в лудо хоро.
Дай ми, о, Боже, живот поне и до утре,
пък утре богувай и с мойта любов!
© Ангел Веселинов Все права защищены
Дай, Боже, още много такива за теб, Ачо!