Да бъде Воден Заек много е добре,
тогава жаден няма никой да умре!
Той Заьо много бързо бяга знаем също,
дано не е след вражо нападение могъщо!
Наш дългоушко лаком е това го знаем
за съжаление се справя чрез европейски заем.
Късмет, че пада си по киселото зеле,
у нас ракийката използва се да сгрява, леле!
Добре, че Воден Заек е страхлив,
когато еврото приема ще е предпазлив.
Уж го поканиха в Европа най-радушно,
а все стои си на куйрука малодушно!
Тъй както забелязвате за българския заек пиша,
тоз който много пуши, а на система диша!
Такива сме си мили, талантливи, симпатични,
бохеми, фукари макар и безпарични!
Бог здраве да ни дава през Новата Година,
да бъде тя честита дори във нашата Родина!
© Иван Иванов Все права защищены