Бардак в
главите ви,
пустини във
очите ви...
Греховете
трупате си
под завивките...
До вас мълчат
мечтите ни...
И студено им е
под обвивките...
Парите трупате
си там във коша,
изкарани на
нечий гръб...
Щастливи сте,
но толкова и
лоши –
щом щастие
градите си
от скръб...
Трупате си
точките...
Трупате
печалбите...
Докато други
си броят
стотинките...
Погледнете
моля ви,
в очите на
печалните –
и вие хора,
като тях
бъдете!
© Ивелина каменова Все права защищены
Не съм особено компетентна, но мисля, че последната рима трябва е по - звучна и силна. Слънчев ден!