Вълшебният час наближава,
в огнището Бъдник припуква...
Звездата Витлеемска е изгряла -
Коледа на вратата ни чука.
Наметнала снежна одежда,
есенни дарове сбрала,
Бъдни вечер трапеза подрежда,
че коледари чакат на прага.
Нарича с Любов, благославя,
кандилото с Вяра поглежда,
Христовото име прославя
и моли се с нова Надежда.
© Елена Все права защищены