Отиде си големият Евтим.
Пред гения му сме една трохичка.
За него. В памет - нека помълчим
в ръка с запалена свещичка!
Написа стихове чудесни,
от тях ни лъхаше любов,
облечени в прекрасни песни -
да ги запее всеки бе готов...
Певците са му благодарни,
че славата си с тях той сподели,
а за слушателите - няма равно
със времето, в което той твори!
Безсмъртни са творци такива -
ще помним техните слова.
Дано и децата ни щастливи
се чувстват също от това...
Твори в отвъдното и пращай мисли
чрез нас - най-дребните поети,
та още дълго да се пеят песни
по най-прекрасните куплети!!
© Ирина Филипова Все права защищены