Солени сълзи.
Морето предесенно
рони въздишки.
Ръси небето
среброзвездни целувки
по летния път.
Лятото бавно
времето златно стопи
в тъничка нишка.
Вятърът плаче.
И мечтите за лято
в съня му трептят.
Босата есен
стъпва тихо на пръсти...
Листи обува.
Сиви облаци
със савана дъждовен
преследват звезди.
Прелетна птица
летнокрили надежди
кротко сънува...
Есенна щедрост
в сбогуване с лятото -
Дъждовни сълзи...
© Аэлла Вихрь-Харпиевна Все права защищены