13 июл. 2024 г., 07:42

В смокиновия дъжд на Варна 

  Поэзия
143 1 3

В СМОКИНОВИЯ ДЪЖД НА ВАРНА

 

... над мен небето килна се на чорчик и облакът дъждовен мях разпра,

три гларуса в смокиновото дворче на сухец свиха чорлави пера,

помъкнаха се вади край бордюра, по-дълги от несръчния ми стих,

и лодчица от вестника „Култура” край локвите на спирката си свих,

Берлинската стена ли в мен се срина, или пък младостта ми бе дошла? –

 

преминаха през Морската градина момчета с Аполонови тела,

девойчиците хукнаха от плажа с разперени хавлийчици в дъжда,

красива стана Варна! – да ви кажа, край моята развихрена брада,

и лодката ми сетне литна – кораб! – изгуби се зад туфите камъш –

доде седях край гларусите в двора, на капки пих смокиновия дъжд.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прекрасна варненска картина с един художник насред нея!
  • Дъждовна морска красота – поетична прелест, която мога да препрочитам с удоволствие! Думите те обичат и послушно вървят след теб! Защото Бог те обича и изобилно е излял благодатта и даровете си над теб!
  • Ще дойде с теб - да потичаме под този смокинов дъжд, Валюше
Предложения
: ??:??