Ако сънят ти се пречупва през нощта,
а сутринта кафето вещае проблеми,
не се замисляй, а излез в снега –
в зимата има и хубаво време.
Излез от рано и опитай се да счупиш
висящата от покрива висулка.
Тя бавно се топи и ще се срути
в главата ти на следващата сутрин.
Във уличния сняг си запретни ръцете
и разчисти паважа със свити юмруци.
Изкашляй болката от дробовете,
изрий и скритите в снега боклуци.
Попий потта си и продължи да риеш
в утъпканите заледени тротоари.
Те са на сянка и са хитро скрити
под мръсен лед и стъпкани цигари.
Разчисти боклука и почни да чистиш
и кишата по дрипавите си одежди.
Погледай се и престани да мислиш
за своите излъгани надежди.
Изправи се и помоли снегът да пада,
по улиците и лицето ти да трупа.
Изпий кафето си и излез със радост
да се пързаляш в ледената утрин.
Разбуди децата и прегърни със тях
и зимата, и хората окъпани в бяло!
Измий лицето си с чистия сняг...
и положи в душата си... Ново начало!
© Yuri Yovev Все права защищены