Думите – бързи ручеи, нотите – дъжд светлеещ,
нещо ще ти се случи и... Всъщност дали живееш?
Делници, празници, нощите... безсмислено се въртят.
Колко ли струва ти още -то и прави ли те богат?
А аз си кътам песните. В стих смея се, ридая,
в ъгъла на нелесните. Не обещавам рая.
Мен не търси сред месиите. Техният свят е суров.
В стиха и в сърцето крия те. Аз – светла нота любов.
© Надежда Ангелова Все права защищены