Захихика щурче,
сова нейде проплака.
Сън съня ти краде.
И говориш с... луната.
И притваряш очи -
дълги плахи разходки
из небивали дни,
и... очаквани нощи.
Тихи, трепетни вопли -
предусетил любов,
ще сънуваш... и още
нарисувал мига
в разноцветна картина,
ще докосваш съня,
и ще търсиш причини
нейде тук да поспреш,
да ме срещнеш -
в съня си.
© Нели Все права защищены