Несподелената моя любов,
извън сънищата ми прекрасни спомени няма…
Даже пътят ни на разделени,
да бяга суров.
Покоряват го винаги двама,
в мечтите ми отново,
аз те прегръщам!
Ти си моята дръзка и стара мечта,
а аз отново в сънищата си те срещам...
Два лебеда ще стоплят с любов нощта,
щом любовта ти с любов отсреща намирам…
Тук съм, както и моите зов и плач,
винаги твоя и далечна!
Като неогасим жар
те пазя, любими! - Пазя твоята любов,
за да трае мигът цяла вечност…
Моята неизпята пред теб песен,
колко много обичам те,
но живота в любовта не е лесен...
Търсех любов от теб под дърво и камък...
А ти от мен с тих глас се скри.
Ти си моята тежка и вечна любов,
а аз ще те обичам до гроб!
Макар и студено,
лицето ти към мен да се взира,
сърцето мое винаги за теб топло ще тупти!
© Ivana Dzhermanska Все права защищены