С тъга се взирам в детските очи,
съсухрени искрици мъжделеят.
Опарено сърцето ми мълчи,
а думите все повече бледнеят.
Смехът в очите и невинността –
най-скъпите цветчета на децата,
бездушни манекени на страстта,
обраха листчетата, заедно с росата.
Смехът в очите и невинността –
най-крехките цветчета на децата,
безсрамни мародери на нощта,
пречупиха отрано стъбълцата.
Смехът в очите и невинността –
най-нежните цветчета на децата,
слана опари рано радостта,
посърна пламъче танцуващо в лицата.
С тъга се взирам в детските очи,
съсухрени искрици мъжделеят.
Опарено сърцето ми мълчи,
а думите все повече бледнеят.
© Мария Все права защищены