Идва лятото с игрите –
сладка радост за душите.
Свърши вече с … „ученици“,
ту с четворки, ту с шестици.
Следват дългите разходки
с колела, пеша, със лодки.
Със приятелите верни,
следват часове безмерни.
Смях и палава гонитба –
юли, август нека идват.
Чакаме ги във захлас
с буйни сили, с пълен глас.
Врявата ще е голяма,
ех, Ваканцио желана!
Със мечтите си омайни
и загадъчните тайни!
© Данаил Таков Все права защищены