Пияна тя в разгара вакханичен
със пълна чаша вино във ръка,
сред звуците на ритъм тимпаничен,
танцува лудо кършеща снага.
Косата й, разпусната, се вее,
очите й искреят до екстаз
и почти пресипналият глас
дитирамби истерично пее.
Разкъсва мигом тънката тунùка
и блесва бялата й - сочна гръд.
Залива я със виното червено
и сяда в скута на любовник млад:
Любовнико, сега е твоя тя...
Ти впивай устни страстно във плътта!
© Асенчо Грудев Все права защищены