Вали си сняг. Под бял калпак
са скрити покрива, комина.
Усмихвам се и гледам как
със стъпки правим си пъртина.
Като насън, като във филм
вали си – истинска магия
и в тоя миг неуловим
опитвам се да те открия.
Вали си сняг, но в студ и в мрак,
политнем ли с допрени длани,
ще спрем пред топлия си праг,
зад който диша любовта ни.
© Росен Гъдев Все права защищены