Действащи лица:
Мис Ан–горската котка,
Сър Вой–нишкото куче,
полската мишка Маришка,
аз /има си хас/.
– Пис-пис, Мис! – кис-кис.
– Гаф-гаф! Бум-тряс! Дрън!
– Пст! Вън!
– Джаф-джаф!
Шав-шав: – Цър-цър!
– Хър-р-р, мър-р-р!
– Дръж, Сър! Къш!
– Бау!
– Мяу!
– Уау!
Ала-бала. Тупа-лупа.
– Оле-мале! Тука,тука!
Come on, boy! Ой!
Вой: пляс, мляс. Хр-а-а-с!
– Брей! Ах, ти, пале! – шаш.
– Hey, no way! Марш!
Пис-пис, Мис!
..........
– Цър-цър!
– Ъ-ъ-р-р-р!
Цап.
Лап.
..........
– Хрус-хрус-хрус-хрус...
– Сус!
16.03.2019
Бележки:
кис-кис – от кискам се /бълг/ и кис-кис /рус./ – пис-пис
гаф-гаф /рус./ – джаф-джаф
Come on, boy! /англ./ - Хайде, момче!
Ой! /рус./ – ох
Hey, no way! /англ./ – Ей, в никакъв случай!
Сус! /тур./ – Млък!
© Мария Димитрова Все права защищены