Някой ден ще се строшат буферите,
някой ден ще изтрещя зверски!...
И тогава ще хвана куфарите
и ще избягам, вдън гори тилилейски!
Ще хвърля мобилния вкъщи, на масата,
в "Скайп"-а и "Фейс"-а ще съм "извън линия"...
Стягам багажа си бързо и "Баста!"-
Отпуск по скука... за сто години...
Ще живея в колиба, със своите мигове,
ще чета вечерта романи - на свещници!
Ще отглеждам светулки, ще пиша стихове,
ще пия кафето си с горските вещици!
И ако някой се притесни, че съм луда -
нека ме търси във тези усои,
ако му стиска!... А аз ще се будя
и цялото синьо небе ще е мое!
© Мариела Челебиева Все права защищены