Няма как да се скрия,
и да пиша майтап:
Днес, намразих, Русия,
с този болен сатрап.
Спирам руската водка,
всички руси жени.
Даже, чукча в Чукотка
ще намразя в зори.
Ще намразя…хайвера,
вече мразя газта.
За живот ще намеря
украинска жена.
Над Альоша ще сложа,
Националният флаг.
Всеки руски велможа
ще го имам за враг.
По вода - и по суша,
и над Черно море
само, Ала ще слушам,
ще забравя Любе.
Ще чета, Солженицин,
да си спомня Гулаг.
И ще слушам, Галицин
в този руски бардак.
За да спре, този ужас!
Тази подла война!
На кого, днес е нужно
да загиват деца?
На Русия и трябват -
не съседни земи,
а нормален управник -
без имперски мечти.
Юри
Йовев
Октомври
2022 г
© Yuri Yovev Все права защищены