19 нояб. 2022 г., 17:47

Вечерна песен 

  Поэзия
246 2 2

Навярно съм дошъл от други ери,

от някой не така стоманен век,

Бог ми е скътал в името Валерий

човещинка за всеки жив човек,

 

понеже пустошта е безпределна,

ако е пътник – да го нагостя,

ако е стар приятел, да му стелна,

Жена ли е, да скъсам стрък цветя,

 

на мравката да сторя път към хляба,

преди в мравуняка си да ме приюти,

и да се случи туй, което трябва,

преди – смирен, да събера пети,

 

с надежда, че светът е бяла стая,

а не – за смет – мухлясала маза,

живея просто – дишам и мечтая,

събрал си тихо болките в сълза,

 

И някой ден в Господните тефтери,

щом хлътна след небесния светлик,

да се подпиша простичко – Валерий,

под всеки свой прекрасен земен миг.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всяка дума е бисер в огърлица!
  • понеже пустошта е безпределна,
    ако е пътник – да го нагостя,
    ако е стар приятел, да му стелна,
    Жена ли е, да скъсам стрък цветя,

    на мравката да сторя път към хляба,
    преди в мравуняка си да ме приюти,
    и да се случи туй, което трябва,
    преди – смирен, да събера пети,

    Поезия 24 карата. Това е!
Предложения
: ??:??