Грабнаха реката
от нейното корито
и я вкараха, горката,
в тунел, на закрито!
Камъните бели
от мъка посивяха.
Бяха ѝ чинели*.
Мелодията спряха!
Рибата и рака
изп'ъклиха очи!
Жабите не крякат.
Всичко тук мълчи!
Че празни са гнездата,
жадно гръб превила,
плачеше върбата –
увехнала... унила...
Виж и моста, дето
свързва двата бряга,
ненужен общо взето,
да рухне "се стяга"!
Че няма го човека,
на гръб да го поноси,
в съдбата му нелека
с вечните въпроси!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
* чинели – ударни музикални инструменти
© Исмаил Али Все права защищены