ВЕЧНИЯТ ЕРГЕН
Всеки пита, друже верни,
защо още съм ерген,
като казвам, че отдавна
от любов съм заслепен.
Любовта ми, братко мили,
състои се в това,
че обичам до полуда
всички дами по света.
Я кажи ми ти, авере,
що да сторя аз сега,
дали на сляпо да се женя,
или да карам все така?
Защо не дава наш'та вяра
на такива като мен,
весело да си живеят
сред красив, голям харем?
© Валентин Добрев Все права защищены